Точно във осем часа,Валентин се оказа във министерството и бързо тръгна към своя отдел,който се намираше на първия етаж.По пътя си не видя никой и това беше разбираемо,защото повечето служители бяха осободени,ако не се броят шефовете,който са останали да обсъждат важни въпроси.Нямаше си идея защо го викат,но се надяваше да е по важен въпрос иначе щяха да съжаляват.Беше разбрал,че срещата ще се състой във неговият кабинет въвотдел Мистерий и щом неговата секретарка г-ца Смит,която му съобщи имената на присъстващите.Той само се усмихна,защото нук щяха да бъдат самият министър на магията,няколко чужди посланика от чужди държави и дори самият министър председател на мъгълското правителство.Когато влезе вътре,видя струпаните хора и със студеният си глас каза:
-Добро утро,господа!Разбрах,че сте ме викали.Надявам се въпросът да е важен,защото не ми се иска да си губя от ценното си време-произнесе той и напарви кисела физиономия.
-Здравейте,г-нШвечнко-поздрави го министърът на магията.Съжалявам,че сега се налага да ви викам,обаче въпросът е спешен и трябва да се вземат някакви мерки.
-За какво става дума2-попита младежът със сух и безпристрасен глас.Да не се случило нешо?
-Правилно казахте,истинска катастрофа-обади се един от мъжете,който не познаваше.Казвам се Накито Хобаяши и съм посланик на японското училище за магий"Златните сърца".Проблемът е,че късно вечерта е станало нападение на няколко мъгълски училища,окйто са били запалени и при тези нападения имаме подозрения,че са замесени хора от това министерство.
Валентин,който по природа беше бездушен и студен младеш,сега наистина остана поразен от чутото и поиска да научи всичко най-подробно.Разговорът продължи цели три часа и през това време той научи такива шокираши разкрития,че не можа да се опомни.Остаан поразен от чутото и при тези обсотятелства трябваше да се везмат мерки.
-Ако искате,можете да ни придружите на тази среща-обади се г-н Медсън,министър председателят на мъгълите.Ще сте ни от голяма помощ,пък и няма да имате никакъв проблеб да стигнете до причината и виновника за това.
-Разбира се,че ще дойда със ва сгоспода-отвърна той и цялата група излезе от кабинета и се отправиха към мястото,ъкдето щяха да се магипортират.